Blog

Bruidsmode Do’s & Donts

De bruidsmode verandert ieder seizoen en op tijd aan deze zoektocht beginnen zal je heel wat kopzorgen besparen, zes maanden op voorhand is geen overbodige luxe. Begin met op zoek te gaan naar wat je mooi vindt. Bronnen van inspiratie kan je in huis halen via blogs, bruidsmagazines, blogs en andere catalogi. Wil je liever het echte werk zien bezoek dan modeshows of trouwbeurzen. Maak gebruik van je smartphone of een plakboek om bij te houden wat je leuk vond.

Verzamel je plaksels en maak een afspraak bij een of meerdere speciaalzaken voor . Vermijd winkelen op zaterdag, verkoopsters hebben dan weinig tijd om je te assisteren. Je eerste selectie mag uitgebreid zijn, als een bepaald model je toch niet staat heb je nog steeds andere mogelijkheden.

Je trouwjurk passen

Je trouwkleed mag best wat strakker zitten dan de rest van je garderobe, maar pas op voor uitpuilende zwembandjes.

Wees realistisch over je huidige maat, je streefdoel en overleg dit met de verkoopster. Ben je groter dan 175cm, controleer dan zeker of je jurk lang genoeg is of vraag een extra lang exemplaar.

Hoe zit je trouwjurk? Kan je comfortabel gaan zitten? Heb je voldoende bewegingsvrijheid voor je openingsdans?

Kies je toch voor een oncomfortabele trouwjurk dan is een aparte avondjurk voor het avondfeest misschien een optie om te verzekeren dat de Macarena een succes wordt.

All-in-Bruidsmode

Zonder bijpassende schoenen en lingerie is je trouwkleed niet volledig. Je echtgenoot zal deze verrassing zeker leuk vinden. Vraag in de speciaalzaak welke bijpassende accessoires beschikbaar zijn of een staaltje stof om te helpen bij je zoektocht.

Om te vermijden dat je te snel beslist of je laat beïnvloeden door emoties, slaap je er best een nachtje over. Wanneer je de bestelling dan toch plaatst vraag je ook best achter:

  • Welke aanpassingen mogelijk en in de prijs inbegrepen zijn
  • Wanneer de jurk af zal zijn
  • Een laatste pasbeurt twee weken voor je huwelijksfeest

Daar komt de bruid … daar glijdt ze uit!

Een wel gekend probleem!

Velen zijn je reeds voorgegaan en gevallen onderweg naar de burgemeester, en het zicht is enkel prettig voor je ex-vriendje.

Probeer daarom enkele dagen op voorhand alles eens uit en probeer wat te wennen aan je schoenen. Probeer zeker ook eens trappen te bestijgen, een hindernis van vele gemeentehuizen.

Maarten Provo is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel, dat de beste en meest betrouwbare Huwelijksleveranciers groepeert in België.

Salon Society is een platform waar exclusiviteit en digitale media samenkomen om creatieve en betrouwbare leveranciers voor jullie trouwfeest te vinden.

De Wedding Inudstry Awards zijn een initiatief in de huwelijkssector dat inspirerende en talentvolle huwelijksleveranciers in de schijnwerpers plaatst.

Lees meer over de voordelen die je krijgt wanneer je Maarten boekt als DJ.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in …