Blog

Destination wedding

Denk je erover na om te trouwen in het buitenland? Dan heb je alvast een DJ met ervaring in het buitenland gevonden. Het plannen van je destination wedding kan je beginnen op deze pagina.

Tips voor trouwfeesten in het buitenland

Een trouwfeest in het buitenland met palmbomen en het Gardameer op de achtergrond.

De grooste barrieres aan trouwen in het buitenland zijn taal en afstand. Je kan niet even snel op en af om de locatie te gaan bekijken of met de leveranciers ter plaatse alles te overlopen. Deze taak kan je het best uit besteden aan een weddingplanner.

Een lokale wedding planner heeft heel wat voordelen. De weddingplanner

  • Is op de hoogte van je wensen, spreekt de taal en kan ze vlot vertolken naar het aanwezige personeel.
  • Is op de hoogte van de plaatselijke regelgeving en gebruiken.
  • Kent en kan lokale leveranciers aanbevelen.
  • Kan zich gemakkelijk verplaatsen naar de locatie of plaatselijke leveranciers.

Je kan ook zeker kiezen voor een Belgische weddingplanner. Vraag dan even hoe hij of zij deze barrieres plant te overwinnen. Zo kan je weddingplanner ook ter plaatse gaan of samenwerken met een lokale weddingplanner.

Lokale leveranciers zoeken

Wedding Wire heeft een uitgebreide databank van kwaliteitsvolle leveranciers voor trouwfeesten in het buitenland. Je kan het gerust vergelijken met House of Weddings in België.

Nog een tip bij het zoeken naar lokale leveranciers: Kies een website die ook echt in het Engels beschikbaar is en niet gewoon door Google-Translate vertaald is. Dat is een goede indicatie over hoe vlot het contact met de leverancier zal verlopen.

een Destination wedding is Maatwerk

Destination weddings zijn altijd een beetje maatwerk. Afhankelijk van de locatie kan het interessanter zijn om de verplaatsing met het vliegtuig te doen en lokaal uitrusting te huren.

Verplaatsing

Om een idee te geven van de kostprijs nemen we als voorbeeld de regio rond het Gardameer in Italië, ongeveer 1000 km. De kosten die dan in rekening gebracht worden, zijn:

  • Luchthavenparking
  • Vlucht
  • Huurauto

Hiervoor mag je ongeveer 400 EUR rekenen. Daarnaast komen er ook nog twee overnachtingen bij. Als dat voordelig kan op de locatie zelf, is dat zeker een optie. Anders reken je op ongeveer 200 EUR voor twee nachten.

Een huwelijksceremonie aan het Gardameer in Italië.

Uitrusting

Uitrusting verplaatsen is al snel niet interessant. Met uitzondering van de buurlanden gaat de voorkeur dus al snel naar het lokaal huren van uitrusting. In overleg met de weddingplanner en/of de locatie gaat Maarten op zoek naar een kwaliteitsvolle partner. Voor huwelijksfeesten in Italië kan Maarten bijvoorbeeld terecht bij Audiodress of FX-Treme.

Maarten Provo is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel, dat de beste en meest betrouwbare Huwelijksleveranciers groepeert in België.

Salon Society is een platform waar exclusiviteit en digitale media samenkomen om creatieve en betrouwbare leveranciers voor jullie trouwfeest te vinden.

De Wedding Inudstry Awards zijn een initiatief in de huwelijkssector dat inspirerende en talentvolle huwelijksleveranciers in de schijnwerpers plaatst.

Meer informatie over het boeken van Maarten Provo voor je destination wedding.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in …