Blog

Boek jouw perfecte trouw dj

Meer dan een DJ

Een trouw DJ voelt het publiek op het huwelijksfeest perfect aan en speelt hierop in. Daarnaast is de dj ook de gastheer van je trouwfeest, een entertainer en ook ceremoniemeester. Je huwelijk plannen start met een goede briefing van je dj.

Een goede trouw dj luistert aandachtig naar de wensen en voorkeuren van het bruidspaar. De dj verstaat wat ze willen en doet zijn uiterste best om aan hun wensen tegemoet te komen. Zo houdt hij rekening met de lievelingsmuziek van de bruid en bruidegom en heeft hij aandacht voor speciale verzoeken.

Dé volmaakte trouw dj

De perfecte dj beschikt over een combinatie van volgende eigenschappen:

  • Een goede trouw dj dubbelcheckt of hij over het juiste materiaal beschikt, zowel voor eigen installatie als installatie en aansluitingen in de trouwzaal. Dit om zeker te zijn dat er zeker geen materiaal ontbreekt op de avond van het dansfeest. Hij arriveert zeker enkele uren op voorhand in de feestzaal, zo is hij alvast tijdig aanwezig en kan het materiaal geïnstalleerd, alsook getest worden.
  • Een trouw dj moet over een goede en brede muziekkennis beschikken. Zijn muziekkennis moet zeer veelzijdig zijn, van Aretha Franklin tot de Black Eyed Peas. Zowel de oudere bruiloftsgasten als jongere bruiloftsgasten moeten zich aangesproken voelen om een dansje op de dansvloer te wagen. Een dj moet weten wanneer hij tijdens het huwelijksfeest welk type muziek speelt en welke tracks hij best op elkaar laat aansluiten.
  • Een trouw dj moet zijn publiek goed kunnen ‘lezen’. Hij observeert zijn gasten voortdurend. Hij monitort de reactie van gasten bij het spelen van bepaalde liedjes: wordt er meegezongen, bewegen de voeten, wiegt het lichaam mee op de muziek,… . Deze waarneming zorgt ervoor dat de dj alvast weet welke muziek populair is bij het publiek en welke soort muziek minder geliefd is. Een goede trouw dj evalueert onafgebroken de feestsituatie.
  • Een goede trouw dj beschikt steeds over een goed back-up plan. In geval van nood of bij technische problemen, bijvoorbeeld bij het ontbreken van de juiste kabels voor de muziekinstallatie of bij een probleem met de computer, kan een iPod of iPad het feest redden tot het nodige in orde gebracht is.

Maarten Provo is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel, dat de beste en meest betrouwbare Huwelijksleveranciers groepeert in België.

Lees alles over het Kwaliteitslabel op www.houseofweddings.com.

De Wedding Inudstry Awards zijn de awards van de huwelijkssector in België.

Het is een initiatief in de huwelijkssector dat inspirerende en talentvolle huwelijksleveranciers in de schijnwerpers plaatst.

Op zoek naar een super trouw dj voor je huwelijksfeest? Lees meer over de voordelen die je krijgt wanneer je Maarten boekt als DJ.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in …