Blog

De prijs van een trouwfeest

De prijs van een trouwfeest in Vlaanderen anno 2019 ligt tussen 16140 en 27680 EURO. Zelf je huwelijk plannen kan je natuurlijk veel kosten besparen maar brengt ook veel stress met zich mee. Een goede tussenoplossing is daarom de dingen die je graag doet zelf te doen en de rest te laten doen.

De Prijs van je trouwfeest

Locatie, locatie, locatie … Prijzen van unieke trouwlocatie liggen tussen 3000 a 6000 EURO, aanvullend voorzie je best ook een budget voor trouwdecoratie (200 – 400 EUR) en bloemen (200 – 1200 EUR).

Voor hapjes bij de receptie en een diner betaal je tussen 25 en 50 euro per persoon, voeg daar € 20 drank per persoon bij en € 600 voor de bruidstaart. Voor 150 gasten komt het totaal van de catering dan neer op een bedrag tussen 7350 en 11000 EUR.

En dan is er nog de DJ, voor een professionele DJ-set voor een trouwfeest is de prijs ongeveer € 1000.

Er goed uitzien

Naast de kosten voor het huwelijksfeest zelf zijn er ook nog kosten voor kleding. De prijzen van bijvoorbeeld een bruidskleed lopen wel erg uiteen. Van een simpel trouwkleed van € 20 tot een extravagante designer trouwjurk van wel 6000 EURO. Dat gezegd zijnde kost het gemiddelde trouwkleed tussen 1000 en 1500 EURO. Voor heren is een maatpak een must, hiervoor betaal je tussen 300 en 900 EUR voor. De bruidskinderen assorti uitdossen kost je ongeveer 150 EURO.

Om je look helemaal af te werken kan je een kapster en make-up artiets aan huis laten komen voor 250 EURO en een bruidsboeket met bijpassende corsage kost je nog eens € 180.

Tot slot zijn er nog de trouwringen, met een budget tussen 500 en 1000 EUR vind je zeker wat moois.

De fotograaf

Een DJ maakt je dansfeest … maar de fotograaf zorgt voor die mooie herinneringen aan een dag die veel te snel voorbij gaat. Helaas kan je daarom niet rond een professionele fotograaf. De kostprijs voor een trouwfeest: tussen 800 en 2000 EURO.

Let wel op, niet alle fotografen bieden hetzelfde. Controleer zeker het volgende:

  • Zijn alle foto’s inbegrepen in de prijs of slechts een beperkt aantal?
  • Krijg je ook een gedrukt album met je mooiste foto’s?
  • Hoe lang blijft de fotograaf?

Voor 150 uitnodingen en bijbehorende save-the-date kaartjes voor je huwelijksfeest betaal je tussen 250 en 300 EUR.

De hele dag rondgereden worden in een stijlvolle wagen afgewerkt met lintjes en bloemen? Houd dan rekening met een budget tussen 250 en 500 EUR.

Voor € 250 begeleidt een ceremoniemeester je huwelijk voor de kerk en de wet. Wil je een ceremoniemeester een hele dag, dan betaal je € 500.

De prijs van een huwelijk voor de kerk is altijd 275 EURO. De wettelijke plechtigheid varieert van 10 EUR tot € 269. Raadpleeg hiervoor de website van de gemeente.

Maarten Provo is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel, dat de beste en meest betrouwbare Huwelijksleveranciers groepeert in België.

Salon Society is een platform waar exclusiviteit en digitale media samenkomen om creatieve en betrouwbare leveranciers voor jullie trouwfeest te vinden.

De Wedding Inudstry Awards zijn een initiatief in de huwelijkssector dat inspirerende en talentvolle huwelijksleveranciers in de schijnwerpers plaatst.

Lees meer over de voordelen die je krijgt wanneer je Maarten boekt als DJ.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in …