Blog

Trouwmuziek kiezen voor je huwelijk

De keuze voor de geschikte trouwmuziek hangt af van het moment van de dag en de stijl of het thema gekozen voor het feest. Zo is er een verschil tussen muziek tijdens de ceremonie, de receptie of het diner en tot slot het avondfeest.

Muziek tijdens je huwelijk

Tijdens de ceremonie is er altijd ruimte voor muziek. Muziek zowel voor afwisseling tussen de teksten en gedichten als voor opvulling tijdens het ondertekenen van het huwelijksregister. Maar trouwmuziek kan ook bepaalde gebeurtenissen extra benadrukken zoals de intrede van de bruid.

Je kan kiezen voor rustige nummers met een of twee instrumenten, akoestische versies of klassieke muziek. Zo geef je een meer formele en klassieke toets aan je ceremonie. Tegenovergesteld kan je ook kiezen voor drukkere nummers met meer tempo. Dat geeft dan weer een frivolere en moderne toets aan je ceremonie. Als laatste kan je nog kiezen voor een combinatie zoals bijvoorbeeld een nummer van Vitamin String Quartet, populaire nummers gespeeld door een strijkkwartet.

Klassieke Muziek

  • Felix Mendelssohn – Wedding March in C major
  • Ellie Goulding – How long will I love you
  • Leonard Cohen – Hallelujah

Moderne muziek

  • U2 – Beautiful Day
  • Vitamin String Quartet – Bittersweet Symphony
  • Duomo – What About us

Trouwmuziek tijdens de Receptie

Tijdens de receptie en het diner doet de muziek vooral dienst als achtergrond. De keuze valt dan vooral op rustige muziek die geen aandacht trekt. Muziekgenres zoals bijvoorbeeld easy-listening en lounge muziek zijn hiervoor uitermate geschikt. Naast rustige nummers kan je verder ook weer kiezen voor akoestische versies van populaire nummers. Tot slot mag het volume van de trouwmuziek zeker niet te luid zijn.

Als je budget het toelaat kan je kiezen voor live-muziek tijdens de receptie en of het diner. Denk dan bijvoorbeeld aan een jazzband, een zanger of zangers begeleid door een enkel instrument zoals een piano of een viool enzovoort.

Muziek tijdens het trouwfeest

Het avondfeest begint natuurlijk met de openingsdans. Omdat er zoveel over de openingsdans gezegd kan worden, kan je hierover meer lezen in het artikel de openingsdans voor je huwelijk.

Tijdens het avondfeest is het belangrijk dat de trouwmuziek bestaat uit verschillende genres en verschillende decennia. De muziek moet dus afgestemd worden op de doelgroep: hoe breder de doelgroep, hoe breder de muziekkeuze. In de aanloop naar jullie trouwfeest neemt Maarten ook ruim de tijd om jullie muzikale voorkeuren te overlopen en welke nummers zeker niet mogen ontbreken tijdens jullie trouw.

Aan de hand van een playlist kunnen jullie op voorhand aangeven welke nummers jullie leuk vinden, welke niet en welke er nog ontbreken. Op deze manier kan Maarten garanderen dat niet alleen jullie maar ook jullie vrienden en familie zich amuseren.

Wil je een voorproefje? Op Spotify vind je een playlist met 10 nummers die perfect passen bij elk trouwfeest!

Maarten Provo is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel, dat de beste en meest betrouwbare Huwelijksleveranciers groepeert in België.

Lees alles over het Kwaliteitslabel op www.houseofweddings.com.

De Wedding Inudstry Awards zijn de awards van de huwelijkssector in België.

Het is een initiatief in de huwelijkssector dat inspirerende en talentvolle huwelijksleveranciers in de schijnwerpers plaatst.

Boek je DJ vandaag nog om een avond met de perfecte trouwmuziek te beleven.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in …