Blog

Unieke Trouwlocaties

Er zijn talrijke unieke trouwlocaties met elk voor- en nadelen. Toch zijn er enkele punten die telkens terugkomen. Hieronder kan je een overzicht vinden.

Een vierkantshoeve

De meest interessante keuze is wellicht een vierkantshoeve. Vaak liggen deze hoeves in een rustig dorpje omgeven door veel groen. Kortom, het ideale decor voor een ceremonie of receptie die bij mooi weer in de tuin of op de binnenplaats kan doorgaan.

Traditioneel heeft een hoeve ook altijd een grote opslagplaats met hoog plafond die zich gemakkelijk laat ombouwen tot de perfecte feestzaal. Verder zijn er vaak ook nog overnachtingsmogelijkheden en een ruime parking aanwezig. Een nadeel is dat door de afgelegen ligging de hoeve vaak ook wat moeilijker bereikbaar is.

Voorbeelden van uitstekende trouwlocaties in deze categorie zijn onder meer: la Jouissance in Montenaken, de Schuur in Alken of het Goed van Gothem in Horpmaal.

Het kasteel

Het kasteel is een unieke trouwlocatie die vooral tot de verbeelding spreekt. De vaak idilische ligging aan het water en de stijlvolle klasse van het gebouw maken een uitstekend decor voor de huwelijksfoto’s. Daarnaast spreekt het idee van een kasteel waar prinsen en prinsessen geleefd hebben tot de verbeelding bij vrouwen die graag een écht sprookjeshuwelijk willen. Zo kan je ondermeer terecht in de Venkel (Kortenberg) of het Wijnkasteel van Genoelselderen.

Een nadeel is echter dat bij veel kastelen een echte grote feestzaal ontbreekt. Vaak zijn er verschillende kleine feestzalen en moet het feest over deze verschillende zalen verspreid worden of moeten er tafels opgeruimd worden om plaats te maken voor de dansvloer.

Overige unieke trouwlocaties

De Paardenstallen op de site C-mine te Genk werden prachtig gerestaureerd in hun oorspronkelijke historische en industriële karakter. Het resultaat is een indrukwekkende ruimte met een al even adembenemend uitzicht op de site.

Kaai 16, een oude meelfabriek aan de Hasseltse Scheepvaartkaai met authentieke graansilo’s is recent gerenoveerd als een unieke eventlocatie. Sfeervolle en dimbare muur- en plafondspot, vierkante zwarte staantafels met bijhorende barkruk en bruine lederen Chesterfield zitbanken vervolledigen het plaatje.

Tot slot is feestzaal de Rvue op het Sint-Truidense Stayen met een oppervlakte van 2.000 m² geschikt voor alle grote feesten maar eveneens op te splitsen in vier kleinere compartimenten door middel van mobiele wanden. Een professionele keuken en geïntegreerde led-verlichting werken het geheel af.

Maarten Provo is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel, dat de beste en meest betrouwbare Huwelijksleveranciers groepeert in België.

Salon Society is een platform waar exclusiviteit en digitale media samenkomen om creatieve en betrouwbare leveranciers voor jullie trouwfeest te vinden.

De Wedding Inudstry Awards zijn een initiatief in de huwelijkssector dat inspirerende en talentvolle huwelijksleveranciers in de schijnwerpers plaatst.

Boek je DJ vandaag nog en maak er een spetterend feest van op een van deze unieke trouwlocaties.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in …