Over Maarten Provo

Biografie

Maartens’ eerste herinneringen aan muziek zijn van het soundtrack album Top Gun uit 1986. De fantastische intro door Harold Faltermeyer behoort nog steeds tot een van zijn favorieten. Het album is dan ook het meest gekoesterde uit zijn vinylcollectie. Van daaruit gaat het fast-forward naar de jaren 90 en zijn eerste radio waar permanent een cassette in stak, klaar om het volgende geweldige nummer op te nemen en enthousiast te beluisteren. In het middelbaar ontwikkelt Maarten een bijzondere interesse in techniek en informatica.

Leuven

Het deejayen begint tijdens de studentenjaren in Leuven als hobby voor vrienden. In de eerste plaats verjaardagsfeestjes, daarna via studentenverengingen avonden in Alegria en Dulci tot fuiven in de Rumba en het Musicafé. Na zijn studies gaat Maarten aan de slag op de spoedgevallendienst van het Hasseltse Jessaziekenhuis. Het deejayen gebeurt dan vooral in de slaapkamer.

Wanneer zijn vrienden trouwen en op zoek gaan naar een dj, ergeren ze zich aan het aanbod van cliché en ouderwetse dj’s die te vaak de micro gebruiken. De zoektocht naar een dj die de kunst beheerst een trouwfeest op een eigentijdse, trendy manier te begeleiden blijkt zeer moeilijk.

Het eerste trouwfeest

Tot hun vraag bij Maarten terechtkomt en hij deze uitdaging gepassioneerd aangaat. Het eerste trouwfeest met een gehuurde discobar en zijn typische low-key, moderne en trendy stijl gecombineerd met zijn persoonlijke aanpak blijkt een regelrecht schot in de roos. Al snel is Maarten ook voor trouwfeesten opnieuw de go-to dj in de vriendengroep. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de gehuurde discobars laat echter te wensen over. Maarten legt de lat hoog, de aankoop van een eigen discobar voor het volgende seizoen blijkt een noodzaak. Hier komt zijn technische aanleg uitstekend van pas.

In het DJ’n vindt Maarten de perfecte mix van drie passies: zorg dragen voor mensen en hen een goed gevoel geven, muziek en techniek. Naarmate het aantal tevreden klanten toeneemt, komen er meer aanvragen, ook voor grotere feesten. Het deejayen wordt meer dan alleen maar een hobby. Hij verdiept zich hier vol toewijding verder in alsook in de uitbreiding van de discobar. Maarten gelooft rotsvast in het creëren van een concept dat een unieke combinatie vormt van mensen, locatie, muziek en lichtshow. Maarten opteert steeds voor kwalitatief hoogstaand technisch materiaal dat flexibel ingezet kan worden voor een geweldige en persoonlijke ervaring op eender welke locatie.

Troeven

Welke voordelen biedt boeken bij Maarten ten opzichte van de concurrentie?

 • Persoonlijk contact: Maarten is je enige aanspreekpunt en dat face-to-face.
 • Show van hoge kwaliteit: Maarten werkt met geluid en licht van goede kwaliteit.
 • Trendy & exclusief: Modern, stijlvol en aantrekkelijk voor elke leeftijd.
 • Stipte planning: Organisatorisch wordt alles tot in de puntjes geregeld.
 • Prijs/Kwaliteit: Transparante prijzen, zonder verrassingen achteraf.
 • De klant centraal: Aandacht voor de wensen van de klant en uitmuntende service.

GENRES

Maarten houdt voor zijn DJ-set tijdens fuiven vooral van commerciële electronische muziek van deejays zoals Martin Solveig, Lost Frequencies en David Guetta. Deze en andere favoriete artiesten komen terug in vrijwel elk van zijn DJ-sets. Zijn favoriete hit is Drop the Pressure van Mylo.

Voor bedrijfs- en trouwfeesten is er een nauwe samenwerking op het vlak van muziekkeuze met als gevolg een bredere selectie van genres zoals Pop/Rock, R&B, Latin, Rap, enzovoort. Hier kiest Maarten dan voor diverse hits zoals Casanova van Ultimate Koas, Sexy als ik Dans van Nielson of Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars.

Wil je meer weten over de muziek die Maarten speelt tijdens fuiven, dan kan je terecht op deze pagina.

Maarten hecht veel belang aan groei en innovatie. Naast opleidingen bij Jason Jani, Steve Canueto, Phil Morse en Laidback Luke is Maarten ook een Alumnus van de Tomorrowland Academy. De Tomorrowland Academy is een gerespecteerde school gewijd aan het inspireren en versterken van enthousiaste people of tomorrow uit alle hoeken van de wereld.

Door zijn ervaring bij de Tomorrowland Academy heeft Maarten zijn vaardigheden verder verfijnd, zodat hij elk evenement kan omtoveren tot een buitengewone beleving. Bij Maarten gaat het niet alleen om het draaien van muziek; het gaat om het creëren van een onvergetelijke ervaring.

Publieke optredens

 • Resident 2013 @ Dulci, Leuven
 • Beauty & the Nerd (Café Alegria, Leuven)
 • Snowalicious (Musicafé, Leuven)
 • Presenting DJ Wout Van Dessel (Musicafé, Leuven)
 • 50’s TD (Rumba, Leuven)
 • Après-ski Fuif (OC Godsheide, Hasselt)
 • Shut up ‘n Dance (Musicafé, Leuven)