Blog

Een goedkope allround DJ huren

Is een goedkope allround dj huren wel een goed idee? De prijzen voor dj’s variëren sterk en ze doen toch allemaal hetzelfde:

De beste deal

Als klant ga je altijd op zoek naar de beste deal. De meest eenvoudige methode om de aanbiedingen te vergelijken zonder veel onderzoek te verrichten is dan ook het vergelijken van de DJ prijzen. Voor alledaagse aankopen in de supermarkt is dit systeem vanzelfsprekend. Maar is het daarom ook geschikt om te kiezen welke dj je huurt voor je volgende feest?

Pas wanneer mensen duurdere aankopen overwegen gaan ze zorgvuldiger te werk en wordt er ook rekening gehouden met eigenschappen zoals bouwkwaliteit, garantie en reputatie van het merk.

Hetzelfde gaat dus ook op voor DJ’s, fotografen en event planners. Goedkope allround DJ’s slagen er minder goed in om consistent een uitstekende ervaring aan klanten aan te bieden want ze gebruiken bijvoorbeeld vaak minder kwalitatief materiaal en steken minder tijd in voorbereidingen.

DJ’s huren: uren versus echt waarde

Getrouwde koppels die een uitstekend feest achter de rug hebben weten bovendien dat de DJ de belangrijkste bijdrage aan het feest had. De DJ kiest het tempo en de richting van het avondfeest met elk nummer dat hij kiest. Tegelijk vervult hij ook de rol van coördinator en zorgt voor een vlot verloop van de avond samen met de fotograaf, het personeel van de feestzaal en de catering.

Een professionele dj zal daarom met je overleggen vanaf dag één tot jullie huwelijksdag zelf, soms vaak 15 tot 30 uren en meer enkel voor jouw trouwfeest. Veel meer dan de prijs per uur op de website.

Een goedkope allround dj huren die zal optreden en enkele nummers spelen, einde verhaal. Misschien waren de gespeelde nummers de stijl die je wou maar misschien ook niet. Een professionele DJ daarentegen zal met je overleggen over welke muziek je graag hoort, heeft de kostbare vaardigheid om een publiek te lezen en is flexibel genoeg om een andere richting uit te gaan indien nodig. Daarbij zal een goede trouwfeest DJ zonder problemen mee je huwelijk plannen en het vertrouwen verdienen om jouw voorzichtig uitgestippelde plan voor de avond uit te voeren.

Je kan natuurlijk beslissen op basis van de prijs en je kan de prijs nu eenmaal niet negeren, maar waarover je echt moet nadenken is waarde. Je krijgt maar één kans om naar het altaar te stappen of één eerste keer om geïntroduceerd te worden als meneer en mevrouw … Kies daarom waarde over prijs en ervaring over het bedrag onderaan de factuur.

Goedkope allround DJ vs. Professionele allround DJ

Investeringen

Goedkope DJ

Professionele DJ

Goedkope laptop€ 450Macbook Pro & reserve laptop€ 3 000
Luidsprekers€ 1100Luidsprekers & subwoofers€ 4 200
DJ Controller€ 500DJ Controller€ 1 000
Micro€ 502 Draadloze micro’s€ 500
  Mengpaneel€ 1 000
  Audio verbetering€ 500
  Koffers, kabels, …€ 1 000
  Aanhangwagen€ 2 000
Totaal€ 2 100Totaal€ 13 200

Jaarlijks terugkerende kosten

Geen Boekhouder€ 300
  Muziek€ 1 000
  Verzekering€ 500
  Website€ 300
Totaal€ 0Totaal€ 2 100

Een volgend belangrijk onderscheid tussen een goedkope allround dj en een professionele is de tijd en moeite die de DJ wil investeren in jouw evenement en zijn zaak. Een betrouwbare en professionele installatie is uiteindelijk een belangrijke investering die al snel duizenden euro’s kost.

In deze tabel kan je ter illustratie een vergelijking vinden van investeringen voor een goedkope allround dj tegenover een professionele. Deze vergelijking gaat enkel over kosten die elke professionele dj heeft, veel DJ’s investeren veel meer dan weergegeven wordt.

Een professionele DJ kan gemakkelijk tien maal meer investeren dan een goedkope allround dj. Professionele DJ’s upgraden bovendien hun uitrusting om mee te zijn met de laatste trends, nieuwe technologieën te gebruiken en oude uitrusting af te schrijven.

Een goedkope allround dj heeft niet alleen minder kosten, hij moet zich ook geen zorgen maken over zijn reputatie. Een professionele DJ investeert bovendien tijd en moeite in zijn relaties met klanten en zijn zaak om keer na keer succesvolle resultaten te behalen, een goede reputatie op te bouwen en een succesvolle zaak uit te baten.

Wil je toch liever geen goedkope allround dj huren? Bekijk dan de prijzen van Maarten Provo en boek Maarten vandaag nog.