Blog

Een checklist om het perfecte huwelijk te plannen

Op tijd beginnen

Je start best zo snel mogelijk met deze checklist om je huwelijk te plannen? Wil je volgend jaar in de zomermaanden op zaterdag trouwen in de Grotten van Kanne of het Fonteinhof in Borgloon? Dan ben je waarschijnlijk al te laat. Voor sommige feestzalen en fotografen boek je best meer dan een jaar op voorhand.

Je huwelijk plannen begint met deze checklist een jaar op voorhand. Voor de meeste huwelijken is dat ook voldoende. Deze 12 maanden geven je de mogelijkheden om op zoek te gaan naar een geschikte feestzaal voor jouw trouwplannen en om afspraken te maken met de juiste mensen.

Kies je voor een drukke of speciale datum, een populaire feestzaal of een bekende DJ dan moet je vroeger beginnen. Ben je echter flexibel, maakt de datum, feestzaal en fotograaf je niet zoveel uit? Dan kan je een huwelijksfeest gemakkelijk plannen op enkele maanden.

De datum

Een huwelijk plannen begint met de datum. Je kan natuurlijk kiezen voor een datum met een speciale betekenis, of eentje die je aanstaande moeilijk kan vergeten, maar het gemakkelijkste kies je de datum in overleg met de feestzaal. Dan weet je ook meteen dat je er dan terecht kan.

Vervolgens kan je op zoek gaan naar de juiste mensen om er samen een knalfeest van te maken. Onmiddellijk reserveren hoeft nog niet, maar je kan de contacten alvast leggen en de beslissing nog even uitstellen.

Wacht niet tot je de uitnodigingen verstuurt om de datum tegen je vrienden en familie te zeggen. Zeker als je kiest voor een huwelijk in de zomermaanden moet je vroeg genoeg zijn om te voorkomen dat er genodigden die je er graag bij wilt hebben op vakantie zijn.

Je huwelijk plannen tot in het kleinste detail

Een volledige lijst maken is moeilijk, veel hangt immers af van jullie wensen. In de checklijst vind je dan ook de meest voorkomende items. Je kan de checklist gebruiken om stapsgewijs je huwelijk uit te werken en items toe te voegen naarmate jullie meer beslissingen nemen.

Je kan een kant-en-klare pdf-checklijst downloaden met of zonder uitleg of kiezen voor een aanpasbare checklist in word-formaat.

Om overzichtelijk te werken kan je de vooruitgang samen met alle contracten en andere afspraken bijhouden in een draaiboek.

Maarten Provo is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel, dat de beste en meest betrouwbare Huwelijksleveranciers groepeert in België.

Salon Society is een platform waar exclusiviteit en digitale media samenkomen om creatieve en betrouwbare leveranciers voor jullie trouwfeest te vinden.

De Wedding Inudstry Awards zijn een initiatief in de huwelijkssector dat inspirerende en talentvolle huwelijksleveranciers in de schijnwerpers plaatst.

Download

Kies zelf met welke checklist je jullie huwelijk plant, klik op de knop om te downloaden en ga er vandaag nog mee aan de slag.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in …