Blog

Belgische dj’s zetten België op de dance scene kaart

Het gaat goed met de Belgische dj’s en Belgische dance scene, niet alleen worden we geprezen voor onze fantastische dance festivals, ook onze dj’s doen het wereldwijd niet slecht.

België top in de dance scene

Onlangs werd het Belgische dj duo Dimitri Vegas & Like Mike nog opgenomen in de HypeBot lijst van populairste dance-artiesten op social media. Hierin neemt het duo mooi de vijfde plaats in. Met 2.9 miljoen fans op Facebook en 700.000 Twitter volgers laten ze zelfs top dj’s Avicii en David Guetta achter zich.

In de prestigieuze DJ Mag top 100 bekleden de Belgische broers zelfs de vijfde plaats in de lijst van populairste dance-artiesten ter wereld. Ook Belgische top dj’s Coone en Netsky veroverden een jaar eerder al een plek in de befaamde top 100 dj ranking.

Het Boomse dancefestival Tomorrowland werd voor derde keer op rij verkozen tot beste dance festival ter wereld door de jury van de prestigieuze International Dance Music Awards. Met een uitbreiding van het festival aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en een tweede Tomorrowland weekend, plaatst het België ook in 2014 op de dance festivalkaart.

DANCE IN BELGIË

Dat België goed scoort in de dance scene is niet nieuw. In de jaren ’80 en ’90 beschikte België over een uitgebreide portefeuille aan elektronische muziek. Zo werd België zelfs gedreven door een eigen sound, de new beat, en genoot wereldfaam met Electronic Body Music. Ook eurodance met Paradisio, 2 Unlimited, 2 Fabiola en Milk Inc. Als koplopers was ontzettend populair. De Belgische dance muziekgeschiedenis zou dance producers en dj’s nog jarenlang beïnvloeden en doet dat nog steeds.

Ook de invloed op de jongere Belgische dj’s en de huidige internationale en elektronische dance scene is zeker niet te ontkennen. Een combinatie van muziekgenres als eurodance, house en andere elektronische genres kan je gewoon niet meer wegdenken uit een goede dj-set. Ook op verjaardagsfeestenbedrijfsfeestenfuiven en trouwfeesten scoren deze muziekgenres nog steeds goed.

Lees meer over de voordelen die je krijgt wanneer je Maarten boekt als DJ.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in …