Blog

De beste fuifmuziek

De ideale fuifmuziek is verschillend voor elk feest en vooral afhankelijk van de gasten.

Gasten komen voor de muziek

Festivals en discotheken zijn voorbeelden van evenementen waarbij de gasten kiezen voor de muziek die er gespeeld wordt. De organisator richt met het gekozen genre op een bepaalde doelgroep die fan is van dat genre. Fuifmuziek op Tomorrowland betekent Electronic Dance Music, echte Rockfans zullen het er niet naar hun zin hebben en kiezen dan ook voor Rock Werchter.

De DJ kan dan veel gemakkelijker voorspellen welke nummers het goed zullen doen en kan bovendien kiezen om voor de hele duur van de set binnen één genre te blijven. Veel discotheken proberen verschillende doelgroepen aan te trekken. Zo richten ze op één avond bijvoorbeeld verschillende zalen in, elk met een eigen stijl.

Muziek is er voor de gasten

De gasten komen voor de fuif, de fuifmuziek is er om de sfeer te brengen. Een typisch voorbeeld hiervan zijn trouwfeesten. De leeftijden van de gasten zijn vaak verspreid over meerdere generaties en die hebben zelden dezelfde muzieksmaak.

De muziekselectie moet bestaan uit een mix van hits uit verschillende decennia en genre’s zonder de opgebouwde energie te verliezen. Bijzondere aandacht gaat uit naar moderne remixes van oude hits, klassiekers of recente hits die ook bij ouderen in de smaak vallen.

De verwAchtingen

Gasten komen naar je feest met bepaalde verwachtingen. Verwachtingen die je creëert aan de hand van de promotie, je reputatie als organisator, de DJ’s, de locatie … Als je kiest voor een Après Ski thema verwachten de gasten ook fuifmuziek in die richting. Zelfs voor je verjaardagsfeest kan je bij de gasten bepaalde verwachtingen creëren.

Het is de kracht van deze verwachtingen die mensen aantrekt om naar je evenement te komen. Wil je graag dat ze de volgende keer terugkomen? Als je de verwachtingen van je gasten overtreft zullen ze meer dan tevreden en zeker aanwezig zijn én zelfs reclame maken voor je volgende evenement.

  • Dimitri Vegas & Like Mike – Ocarina
  • Tom Waes – Dos Cervezas
  • Wes – Alane
  • Snap! – The First the Last Eternity
  • the Blues Brothers – Everybody Needs
  • Papoose & Justin Timberlake – Sexy Back
  • AC/DC – Highway to Hell

Zeven nummers, fuifmuziek bij uitstek … in hun doelgroep

Nog geen DJ gevonden? Ontdek de exclusieve voordelen van Maarten als DJ voor je fuif.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in …